Golfen
Baan
golfbaan
Golfbaan
De baan

18-holes greenfee bij de Drentse Golfclub - De Gelpenberg

De Drentse Golfclub De Gelpenberg , opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven. De baan is gelegen op zandgrond en daardoor het gehele jaar goed bespeelbaar.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405805.

Restaurant
Parkeren
Golfbaan

Greenfee bij de Drentse Golfclub

In Aalden, op ruim 60 hectare Drents landschap, gelegen tussen enorme heidevelden, verrassende waterpartijen, een mooi glooiend landschap en eeuwenoude jeneverbessen, ligt deze prachtige Golfclub.

De baan heeft 18 holes en is aangelegd in een omgeving die bestaat uit bos en heide. De golfclub is opgericht in 1970 en is daarmee de oudste golfbaan van Drenthe. De baan is geopend in 1971.
De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven.

Prijzen:
€ 75,- p.p. tot en met 14:00 uur
€ 50,- p.p. na 14:00 uur

Let op: 4 ball is alleen mogelijk na 13:00 uur.

 De greenfee is alleen te boeken van maart tot en met oktober en in combinatie met een overnachting in de buurt, vraag naar de mogelijkheden

Onze partner

De Drentse Golfclub

De Drentse Golfclub De Gelpenberg , opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven.

Het clubhuis heeft de volgende faciliteiten; bar, restaurant, terras, ruime kleedkamers, vergaderaccommodatie en golfshop. Dit maakt “De Gelpenberg” in combinatie met de baan en de golfschool een schitterende bestemming ook voor het organiseren van geheel verzorgde bedrijfsgolfdagen en golfclinics.

De brasserie

In de brasserie kunt u voorgaand of na afloop van uw rondje golf genieten van een kopje koffie, een lunch, lekkere borrel of een heerlijk diner. Het clubhuis heeft een ruim terras wat uitkijkt op hole 18 en de Par 3 baan.

De omschrijving van de baan

De baan is gelegen op zandgrond en daardoor het gehele jaar goed bespeelbaar. De eerste 9 holes zijn in 1972 naar een ontwerp Frank Pennink aangelegd in een golvend landschap van bos, heide en een zandverstuiving. In 1992 werd de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd naar een ontwerp van Donald Steel. In 2011 werd onder regie van Frank Pont een belangrijke baanrenovatie voltooid, waardoor de baan landschappelijk en speltechnisch naar een hoger plan is gebracht.

Goed course-management wordt beloond op “De Gelpenberg” en de grootste natuurlijke bunker op hole 18(de zandverstuiving), maakt van uw ronde golf een unieke beleving.

De par 3 baan

Op de PAR-3-baan kan de afstand van de afslag (tee) tot aan de vlag (green) variëren tussen de 54 en 135 meter. Qua speelwijze en spelregels is spelen op een PAR-3-baan gelijk aan het golfspel op de grote golfbaan. Het kan door iedereen gespeeld worden en is daarom ook de perfecte manier om kennis te maken met de golfsport. U heeft geen ervaring nodig en u hoeft geen eigen materiaal aan te schaffen, aangezien u na een korte basisinstructie zelfstandig de baan mag spelen en u materiaal als clubs en ballen van ons mag lenen.

Omgeving

Drenthe

weekendje weg Drenthe ? Leuke fietsprovincie maar Drenthe heeft zo veel meer te bieden. Van sportieve groepsuitjes en leuke themafeesten, heerlijke beautyarrangementen en workshops tot complete weekendjes weg en geweldige dagtrips voor familie en kinderen.

Aalden

Aalden is een klein dorp in de provincie Drenthe, Nederland. Hoewel het misschien niet zo bekend is als grotere steden, heeft Aalden zijn eigen charme en aantrekkelijkheid. Aalden is omgeven door een rustige en landelijke omgeving. De natuurlijke schoonheid van de omgeving is een aantrekkelijk kenmerk. Voor mensen die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte van de stad, kan Aalden een aantrekkelijke plek zijn vanwege de rustige levensstijl en het gebrek aan stadsdrukte.

Leuk weekendje weg maakt gebruik van cookies
Leuk weekendje weg is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Leuk weekendje weg